Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
kapusta 1 sztuka
ryż 1 torebka
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz
mąka
śmietana
koper
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Kroki postępowania

1
Główkę kapusty obrać z liści. Obgotować je w osolonej wodzie a następnie odstawić aby wystygły. Przygotować farsz: ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Poczekać aż wystygnie. Do mięsa dodać jajko, ryż, sól i pieprz do smaku.
Krok 1 - Gołąbki foto
2
Na ostudzone liście kapusty nałożyć farsz, zawinąć ciasno w rulonik i uformować gołąbki.
Krok 2 - Gołąbki foto
3
Ułożyć gołąbki w garnku, zalać wodą. Pod koniec gotowania dodaję koncentrat pomidorowy oraz posiekany koperek.
Krok 3 - Gołąbki foto
4
Podawać można z ziemniakami lub chlebem.
Krok 4 - Gołąbki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 19.09.2013 08:30
narobiłaś mi apetytu
Seba 30.08.2013 11:32
fajne są gołąbki
Aannkaa82 08.08.2013 06:25
Fajna wersja gołąbków. :)
babajaga1969 03.07.2013 02:25
LUBIĘ TAKIE GOŁĄBKI

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak