Przepis i sposób przygotowania na: Gofry z pokrzywą i jajkiem sadzonym
Kroki postępowania
W trakcie jak gofry się pieką, na patelni przygotowujemy jajka sadzone.
Cieple gofry podajemy z usmażonymi jajkami i posiekanym szczypiorkiem.
mąka | 1 szklanka |
jajko | 2 sztuki |
proszek do pieczenia | 3/4 łyżeczki |
mleko | 1,5 szklanki |
sól i pieprz | do smaku |
boczek wędzony | 100 gram |
masło | 1 łyżka |
młoda pokrzywa | 1 litrowa miseczka |
ser żółty | 3 łyżki, startego |
jajko | 5 sztuk do podania |
szczypiorek | do posypania |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: