Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gofry z brązowym cukrem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier waniliowy 32 g
brązowy cukier 1/2 szklanki
mleko 2 szklanki
olej 1/2 szklanki
mąka krupczatka 1 szklanka
mąka tortowa 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gofry z brązowym cukrem

Białka oddzielić od żółtek. Żółtka lekko ubić z cukrem waniliowym i brązowym cukrem. Dodać mleko i olej, dokładnie wymieszać. Wsypać obie mąki i proszek do pieczenia. Wymieszać tak, żeby nie było grudek. Białka ubić na sztywną pianę. Pianę z białek dodać do ciasta. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Porcję ciasta wylać na rozgrzaną, posmarowaną lekko olejem płytę gofrownicy. Zamknąć górną pokrywę. Gofry piec na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 09.10.2016 16:37
Fantastyczne gofry
NiePieprz.pl 31.08.2016 07:42
Uwielbiam gofry, a tak dawno ich nie robiłam :)
dodi 30.08.2016 15:20
uwielbiam gofry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak