Przepis i sposób przygotowania na: Gofry z bitą śmietaną i czekoladą
Kroki postępowania
Wszystko razem miksujemy na jednolitą masę.
Na gofry nakładamy bitą śmietanę, którą następnie polewamy rozpuszczoną czekoladą.
mąka | 1,5 szklanki |
cukier | 2 łyżeczki |
mleko | 1 i 1/3 szklanki |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
cukier waniliowy | 1/2 opakowania |
jajko | 2 |
olej | 1/2 szklanki |
śmietana kremówka | 200 ml |
cukier | 1 łyżka |
czekolada | 2 łyżki (ze słoika) |
mleko | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: