Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gofry na wodzie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szkl.
cukier 1 szkl.
jajko 5 szt.
margaryna 1 kost.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
woda gazowana 2 szkl.
cukier waniliowy 1 szt.
dżem śliwkowy

Przepis i sposób przygotowania na: gofry na wodzie

Do naczynia wlać wodę gazowaną , wbić jajka , wsypać cukier i cukier waniliowy i następnie zmiksować mikserem na jednolitą masę . Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia miksując na wolnych obrotach tak aby powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietany . Na koniec nie wyłączając miksera powoli wlewać roztopiony tłuszcz , po nagrzaniu się gofrownicy wlewać ciasto i piec na złoty kolor . Przed podaniem posmarować gofry dowolnym dżemem lub powidłami . Gofry po upieczeniu są chrupkie .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 24.11.2014 21:50
takich gofrów jeszcze nie jadłam
Motorek 29.08.2014 20:30
bardzo smaczne
Jodaj 09.08.2014 07:57
bardzo fajne , mięciutkie i pyszne :)
adelajda 31.07.2014 16:58
ciekawy przepis
agnieszka214 31.07.2014 16:33
takich gofrów jeszcze nie robiłam
Adamorek 31.07.2014 16:14
na wodzie jeszcze nie robiłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak