Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gofry kefirowe z jagodami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kefir 400 g
jajko 2 szt.
olej 6 łyż.
cukier 3 łyżecz.
proszek do pieczenia 1 łyżecz.
mąka pszenna 1 szkl.
jagody 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Gofry kefirowe z jagodami

Kroki postępowania

1
W misce umieszczam kefir, jajka, olej i całość krótko miksuję do połączenia się składników.
Krok 1 - Gofry kefirowe z jagodami foto
2
W drugiej misce przesiewam mąkę z proszkiem, wsypuję cukier. Do płynnych składników dodaję stopniowo sypkie i dokładnie całość miksuję. Ciasto powinno mieć konsystencję kwaśnej, gęstej śmietany.
Krok 2 - Gofry kefirowe z jagodami foto
3
Do rozgrzanej gofrownicy nabieram łyżką porcje ciasta i smażę złociste gofry. Podaję je na ciepło lub zimno oprószone cukrem pudrem i posypane świeżymi (lub rozmrożonymi) jagodami.
Krok 3 - Gofry kefirowe z jagodami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak