Gofry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płatki owsiane

    2 szklanki
  • mleko

    1,5-2 szklanki
  • banan

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płatki owsiane i banany wrzucamy do blendera, podlewamy mlekiem i miksujemy na gładką masę o konsystencji ciasta na gofry czyli nieco gęstsze niż na naleśniki. Gęstość ciasta regulujemy mlekiem.

Gofrownicę rozgrzewamy i smarujemy odrobiną oleju. Gofry pieczemy dobre kilka minut aż zbrązowieją. Jeśli zbyt wcześnie otworzymy gofrownicę, ciasto może nam sie rozwarstwić; nic nie szkodzi, gofrownicę zamykamy i czekamy jeszcze chwilę aż gofry się skleją.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mysiunia 31.12.2012 10:11
ale jak one się nam zwiążą skoro nie ma jajka?
Aneta41 14.08.2012 22:28
gofry to ja lubię a te są bardzo ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat