Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gniazda ze szpinakiem i fetą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak 400 g
makaron wstążki
feta 1 łyżka
ząbki czosnku 2
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
sól
pieprz
masło 1 łyżka
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Gniazda ze szpinakiem i fetą

Kroki postępowania

1
Szpinak umyć i dokradnie osuszyć. Jeśli mrożony to rozmrozić na patelni, podsmażyć na maśle, dodać czosnek, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Makaron ugotować al dente. Formę do muffinek posmarować olejem i powkładać makaron.
Krok 1 - Gniazda ze szpinakiem i fetą foto
2
Ser zetrzeć na tartce, posypać nim makaron. Następnie na makaron ułożyć szpinak.
Krok 2 - Gniazda ze szpinakiem i fetą foto
3
Szpinak oprószyć fetą.
Krok 3 - Gniazda ze szpinakiem i fetą foto
4
Piec w piekarniku w temp. 180 st. C ok. 15 min.
Krok 4 - Gniazda ze szpinakiem i fetą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 11.03.2014 12:28
ciekawie to wygląda :)
junox 17.03.2013 10:52
Rewelacyjnie wyglądają,tylko jak przekonać moją rodzinkę do szpinaku??nawet taki widok na nich nie podziała
dwa pokoje z kuchnią 02.02.2013 14:15
pomysł jest rewelacyjny!
AURELKA 02.02.2013 13:32
pyszne
jozefinach 02.02.2013 12:09
Bardzo podoba mi się Twój pomysł.
Poison1988 02.02.2013 11:40
prosty a zarazem świetny przepis!!!
Aga20 02.02.2013 11:25
heheh ciekawy pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak