GLAZUROWANA PIKANTNA KARKÓWKA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Grill przyprawa klasyczna Prymat

    3-4 łyżeczki
  • miód

    2 łyżki
  • olej

    4 łyżki
  • sok z cytryny

    2 łyżeczki
  • pieczarki

    8-10 szt
  • karkówka

    4 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso delikatnie opukać trzonkiem noża.Zrobić marynatę ,mieszając olej,miód,sok z cytryny i przyprawę do grilla.Posmarować mięso marynatą z obu stron i wstawić do lodówki na 2-3 godziny.Mięso piec na ruszcie (można o tej porze roku piec na grillu elektrycznym),Od czasu do czasu smarując mięso resztą marynaty.Pieczarki oczyścić,pokroić w plastry,przyprawić pieprzem i zawinąć w folię i upiec też na grillu.Mięso podawać z pieczarkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 07.11.2012 07:41
smaczne mięsko
olkaaa 11.10.2012 10:07
uwielbiam taką
Krystyna32 20.09.2012 09:16
extra
Dorota37 06.07.2012 14:39
zapowiada się super
Wacław 18.06.2012 10:42
na pewno smaczne !
ben-ka 07.01.2012 09:58
wszystko co z miodem to mi smakuje.
Wafelek2601 14.12.2011 09:24
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat