Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęsty sos szpinakowy do mięs

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 opakowanie
bazylia 1 pęczek
cebula biała 1 sztuka
jogurt naturalny 2 łyżka
ser feta 1/2 kostka
masło 2 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gęsty sos szpinakowy do mięs

Na dużej patelni rozpuszczamy masło. Następnie podsmażamy na nim szpinak aż będzie miękki. Wtedy dodajemy do niego drobno posiekaną bazylię i cebulę pokrojoną w bardzo małą kostkę. Dokładamy także pokruszony ser feta i zalewamy jogurtem naturalnym. Całość podsmażamy kilka minut i doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Podajemy na mięsach lub jako dodatek do potraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 03.02.2015 17:15
Musi być pyszny
Agnieszka-87-25 03.02.2015 15:21
same pyszności
Cynamonka 03.02.2015 15:19
bardzo lubię szpinak, więc to idealny przepis dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak