Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęsty barszczyk wołowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki czerwone 0,5 kilo
ziemniaki 5 sztuk
cebula 1 sztuka
mięso wołowe bez kości 0,3 kilograma
marchewka 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
sól
ocet 10 %
Majeranek suszony Prymat
oliwa 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 kulki
Ziele angielskie całe Prymat 3 kulki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gęsty barszczyk wołowy

Buraki ugotować, obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Mięso wołowe umyć oczyścić i ugotować z niego wywar mięsny z dodatkiem liścia, pieprzu i ziela angielskiego. Obraną marchewkę zetrzeć i dodać do wywaru. Ziemniaki obrać i pokroić w większą kostkę i dodać do wywaru. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie, dodać do wywaru. Jak ziemniaki będą prawie ugotowane dodać starte wcześniej buraczki i wycisnąć czosnek do garnka. doprawić do smaku octem solą i pieprzem. Pod koniec gotowania dodać otarty majeranek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 11.01.2013 15:12
na pewno bardzo smaczny;)
aisoglam 30.12.2012 00:09
Zjadłabym taki barszczyk :)
Zdzisław 23.12.2012 17:28
syty barszcz
KasiaK90 23.12.2012 16:43
uwielbiam
Wiesława1 23.12.2012 16:05
lubie taki
Sylwia56
Sylwia56 23.12.2012 15:23
super
Miki 23.12.2012 15:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak