Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gęsta zupa ryżowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1 łyżka
kawałek selera
marchew
kawałek pora
ryż 2,5 łyżki
mąka 2 łyżki
wywar z warzyw 2 l
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: gęsta zupa ryżowa

rozgrzewam w rondlu margarynę i obsmażam na niej drobno pokrojone warzywa i dodaję ryż, obsmażam dalej, posypuję mąką. Wlewam wywar z warzyw i gotuję 30 minut. podprawiam śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 20.08.2012 12:26
pycha
sznycel 19.08.2012 18:28
sycąca i tania zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak