gęsta zupa ryżowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 łyżka
  • kawałek selera

  • marchew

  • kawałek pora

  • ryż

    2,5 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • wywar z warzyw

    2 l
  • śmietana

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

rozgrzewam w rondlu margarynę i obsmażam na niej drobno pokrojone warzywa i dodaję ryż, obsmażam dalej, posypuję mąką. Wlewam wywar z warzyw i gotuję 30 minut. podprawiam śmietaną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 20.08.2012 12:26
pycha
sznycel 19.08.2012 18:28
sycąca i tania zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat