GĘSTA ZUPA

GĘSTA ZUPA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kość wołowa

    50 dkg
  • włoszczyzna

    50 dkg
  • cebula

    1 szt
  • liscie laurowe,ziele angielski

    kilka
  • klopsiki: mieso wołowe

    25 dkg
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyż
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • sól, pieprz

  • ryż

    10 dkg
  • biodrówka

    40 wołowa
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania GĘSTA ZUPA

wołowinę i kosci zalac 2 i 1,2l wody zagotować włozyc włoszczyznę i drobno pokrojoną cebule ziele,liścia i 1 płaską łyżke soli. Gotowac ok 2 godz na małym ogniu. Rosól przecedzić. Następeni przygotowac klopsiki wszytko razem wymieszać na jednlitą masę. Formwoac kulki wielkości orzecha. Wrzucić wraz z ryzem i gotowąc 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

stokrotka 28.07.2011 07:26
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat