Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gęsta pomidorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dek
przecier pomidorowy 4 łyżki
śmietana 1/3 szklanki
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
ogórek konserwowy 2 szt
Kucharek przyprawa do potraw
tłuszcz do smażenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: gęsta pomidorowa

Tłuszcz rozgrzewamy i dodajemy pokrojoną drobno cebulę i rozgniecione ząbki czosnku,szklimy. . Następnie dodajemy mięso mielone, przesmażamy. Pod koniec dodajemy przecier i starte na dużych oczkach ogórki. Gotujemy 15 min dodajemy śmietanę i doprawiamy na ostro do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 15.08.2013 10:43
treściwa)))
ben-ka 27.03.2013 08:45
pomidorowa,to moja ulubiona zupa.
alaaa 15.12.2012 21:56
pysznie i pożywnie
caffee_tea 13.12.2012 18:20
dobre na pewno
Dorota59 13.12.2012 17:53
pożywna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak