Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęsie piersi z jabłkami i śliwkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z gęsi 1 kg
śliwki suszone 5 dag
jabłka 2 szt
majeranek 1 łyż
sól
pieprz
tymianek 1/2 łyżeczki
oliwa
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gęsie piersi z jabłkami i śliwkami

Mięso oczyszczamy i płuczemy. Osuszamy. Skórę lekko nacinamy. Dokładnie nacieramy solą, pieprzem, tymiankiem majerankiem. Skrapiamy oliwą. Mięso wkładamy do lodówki na 1 dzień. Jabłka myjemy i dzielimy na cząstki. Usuwamy gniazda nasienne. Mięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Piersi przekładamy do rękawa foliowego. Dodajemy jabłka i śliwki. Zamykamy rękaw i pieczemy ok 1 godzinę, do miękkości w 190 stopniach.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 20.05.2015 07:50
pyszne mięsko
misia53 19.05.2015 22:59
świetne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak