Gęsie piersi z jabłkami i śliwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z gęsi

    1 kg
  • śliwki suszone

    5 dag
  • jabłka

    2 szt
  • majeranek

    1 łyż
  • sól

  • pieprz

  • tymianek

    1/2 łyżeczki
  • oliwa

  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso oczyszczamy i płuczemy. Osuszamy. Skórę lekko nacinamy. Dokładnie nacieramy solą, pieprzem, tymiankiem majerankiem. Skrapiamy oliwą. Mięso wkładamy do lodówki na 1 dzień. Jabłka myjemy i dzielimy na cząstki. Usuwamy gniazda nasienne. Mięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Piersi przekładamy do rękawa foliowego. Dodajemy jabłka i śliwki. Zamykamy rękaw i pieczemy ok 1 godzinę, do miękkości w 190 stopniach.
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 20.05.2015 07:50
pyszne mięsko
misia53 19.05.2015 22:59
świetne mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat