Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gęś pieczona po bawarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gęsich wątróbek 1 szt
cebula 120 g
piwo 1/2 szkl.
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: gęś pieczona po bawarsku

Gęś natrzeć pieprzem i solą, włożyć do lodówki na noc. Włożyć do brytfanny, dolać szklankę gorącej wody, połówki cebul, wstawić do nagrzanego pieca i piec 0k. 3 godz. pod przykryciem, podlewając sosem. W czasie pieczenia pare razy zebrać wytapiający się tłuszcz. Pod koniec odkryć i dodać piwo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 26.04.2012 20:09
No tak.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak