Gazpacho Małgorzaty

Gazpacho Małgorzaty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    8 sztuk
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • papryka pomarańczowa

    1 sztuka
  • ogórek sałatkowy

    1 sztuka
  • sok z cytryny

    1-2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • oliwa

    1-2 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Gazpacho Małgorzaty

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Papryki umyć, usunąć gniazd nasienne , ogórka obrać. Wszystko razem dokładnie zmiksować. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystko przelać do szklanego garnka, dodać czosnek, sok z cytryny, doprawić solą, pieprzem, chili według smaku. Dodać oliwę dokładnie wymieszać. Można zagęścić zupę ośródką z bułki. Wstawić do lodówki do wychłodzenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (25)

Klausia 07.01.2014 18:40
podoba mi się :)
IKrakowianka 13.12.2013 19:30
coś wspaniałego :)
Wafelek2601 10.12.2013 16:32
Super przepis
Katarzyna59 09.09.2013 10:13
też robiłam, bardzo smaczne
Pietruszka 09.08.2013 08:18
bardzo dobra zupa
meg1984 30.06.2013 20:27
smaczne bardzo
aisza1 30.06.2013 13:17
smaczne to
goofy9 06.06.2013 22:59
świetny przepis
Alex_M 01.06.2013 11:51
bardzo dobre
caralajna 01.06.2013 06:18
muszę kiedyś zrobić, smaki zdecydowanie moje i lubię przetarte warzywa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat