Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gazpacho

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidor 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt
papryka marynowana 1/4 szt
ocet jabłkowy 1 łyżka
ogórek 1 szt
ząbek czosnku 1 szt
oliwa 1 łyżka
woda gazowana 2 łyżki
grzanki 1 łyżka
sól 2 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Gazpacho

Pomidora, ogórka i paprykę pokroić i wrzucić do blendera. Dodać też grzanki, czosnek i cebulkę, wlać odrobinę octu jabłkowego, oliwę i gazowaną wodę, zmiksować wszystko aż zupa będzie miała gładką konsystencję. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wstawić do lodówki albo do gazpacho wrzucić kilka kostek lodu. Udekorować grzankami, pokrojonymi drobno warzywami i świeżą bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 08.08.2016 08:51
w sam raz na upały
teresa18 15.08.2014 16:23
bardzo lubię
Ali 15.08.2014 12:49
Wygląda super, muszę spróbować :)
Ola1young 15.08.2014 11:47
bardzo apetyczne danie :)
Konczi 15.08.2014 11:36
pięknie wygląda :D
Triss 15.08.2014 11:24
kolorowe danie. :)
Sylwia26 15.08.2014 10:19
ale pyszności
Edith85 15.08.2014 09:55
wyglada zachęcająco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak