Garnuszek górniczy

Garnuszek górniczy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    3plastry
  • wieprzowina

    3plastry
  • fasolka zielona

    40dag
  • ziemniaki

    6
  • rosół

    2szkl
  • ogórki kiszone

    2
  • mąka

    2łyżki
  • tłuszcz

    1łyżka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Garnuszek górniczy

Umyte mięso zbić tłuczkiem ,posolić i obsmażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu .Podlać rosołem i dusić do miękkości .Z mąki i tłuszczu zrobić zasmażkę,rozprowadzić rosołem ,wymieszać sosem z duszenia.Do sosu dodać pokrojona i ugotowaną fasolkę i ogórki pokrojone w plasterki .Doprawić do smaku solą i pieprzem.W naczyniach do zapiekania ułożyć ugotowane i pokrojone ziemniaki,na nie plaster mięsa wieprzowego i wołowego .Wszystko polać sosem i zapiekać w gorącym piekarniku kilkanaście minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat