garnek jarzynowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa

    50 dag
  • kostka rosołowa

    1 szt.
  • marchew

    2 szt.
  • ziemniak

    4 szt.
  • mąka

    2 łyżki
  • margaryna

    2 łyżki
  • sól

  • kminek

  • kapusta włoska

    ½ główki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę pokroić na nieduże kawałki, wrzucić do półtora litra wrzącej wody. Kapustę poszatkować na tarce. Marchew i ziemniaki pokroić w małą kostkę. dodać do kiełbasy i gotować ok. 20 minut. Doprawić solą i kminkiem. Z masła i mąki zrobić zasmażkę, zagęścić zupę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat