garnek grzybowy z ziemniakami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby

    45 dag
  • por

    3 szt.
  • ziemniaki

    55 dag
  • słonina

    15 dag
  • kiełbasa

  • mięso

  • szynka

  • rosół

    2 szklanki
  • majeranek

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondlu wytopić pokrojoną słoninę. Oczyścić dobrze grzyby obrać i pokroić. Ziemniaki obrać, wypłukać, pokroić na talarki. Oczyścić pora i pokroić go w cienkie prążki. W rondlu układać produkty warstwami, doprawiając przyprawami. Przekładając pozostałościami z lodówki: kiełbasą, mięsem z zupy czy szynką. Wszystko zalać rosołem, dusić pod przykryciem trzy kwadranse. Podlewając w miarę potrzeby wodą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat