garnek grzybowy z fasola

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby

    45 dag
  • cebula

    1 szt.
  • słonina

    15 dag
  • fasola

    25 dag
  • przecier pomidorowy

    1 łyżka
  • rosół

    2 szklanki
  • mąka

    1 łyżka
  • margaryna

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • papryka mielona

  • cukier

  • Kwas cytrynowy Prymat

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyścić dobrze grzyby, pokroić. Cebulę obrać, wypłukać, drobno pokroić. Cebulę i grzyby podsmażyć na wcześniej wytopionej słoninie. Podlać rosołem, dodać ugotowaną wcześniej fasolę, przecier pomidorowy i przyprawy, dusić pod przykryciem. Z mąki i margaryny zrobić zasmażkę, zagęścić potrawę. Zagotować

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Teresa19 23.08.2011 21:07
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat