Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

garnek grzybowy z fasola

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby
45 dag
cebula
1 szt.
słonina
15 dag
fasola
25 dag
przecier pomidorowy
1 łyżka
rosół
2 szklanki
mąka
1 łyżka
margaryna
1 łyżka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
papryka mielona
Sklep Prymat
cukier
Kwas cytrynowy Prymat
Sklep Prymat
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: garnek grzybowy z fasola

Oczyścić dobrze grzyby, pokroić. Cebulę obrać, wypłukać, drobno pokroić. Cebulę i grzyby podsmażyć na wcześniej wytopionej słoninie. Podlać rosołem, dodać ugotowaną wcześniej fasolę, przecier pomidorowy i przyprawy, dusić pod przykryciem. Z mąki i margaryny zrobić zasmażkę, zagęścić potrawę. Zagotować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Teresa19 23.08.2011 21:07
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak