Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galretka jabłkowo-rabarbarowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3 szt
rabarbar 2 kawałki
cukier
Goździki całe Prymat 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galretka jabłkowo-rabarbarowa

Jabłka obieramy usuwamy gniazdo nasienne i ścieramy na tarce duże oczka . Rabarbar obieramy kroimy w kosteczkę . Owoce zalewamy szklanka wody dodajemy goździka i cukier do smaku . Zagotowujemy . W szklance zalewamy gorącą woda ok 2 łyżki żelatynę według przepisu na na pakowaniu . Ściągamy garnek z gazu i dodajemy żelatynę mieszamy . Gdy lekko przestygnie wlewamy galaretkę do foremek . Wkładamy do lodówki . Podajemy ozdobione miodem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 26.09.2012 14:14
albo przekąska:)
iwa643 26.09.2012 09:05
Zdrowy domowy deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak