Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretkowy torcik

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
jajko 3 szt
mąka pszenna 3/4 szkl
cukier 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
masa
śmietana 1 1/2 szkl
jogurt 1 szkl
cukier 2 łyżki
cukier wanilinowy 1 op
galaretka 3 szt różnokolorowe
Dodatki:
galaretka agrestowa
powidła
poncz

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretkowy torcik

Z podanych składników na ciasto upiec biszkopt. Każdą z trzech galaretek osobno rozmieszać w 1 1/2szkl wrzącej wody. Odstawić do stężenia. Zastygnięte galaretki pokroić w kostkę. Upieczony i wystudzony biszkopt nasączyć lekko ponczem i posmarować powidłami albo dżemem.

Żelatynę rozmieszać w małej ilości wrzątku i przestudzić. Śmietanę połączyć z jogurtem albo mlekiem, cukrami i żelatyną. Dodać pokrojone galaretki i wymieszać. Gdy masa zacznie tężeć wyłożyć na przygotowany biszkopt. Schłodzić.

Galaretki winogronowe rozmieszać w 3 szkl gorącej wody i odstawić do stężenia. Gdy lekko stężeją zalać wierzch ciasta. Ostawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 09.02.2017 11:55
piękny,te kolory przyciągają
wwwiolka 07.02.2017 20:32
Bardzo fajny przepis.
Bożena Matuszczyk 07.02.2017 20:27
Ależ piękny torcik super smaki.;)
molanka 07.02.2017 20:11
kolorowo i smacznie
Edith85 07.02.2017 19:43
Lubię takie ciasta
bertpvd 07.02.2017 19:20
piękny tort

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak