Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretkowy deser

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretki (czerwona,zielona) 2 sztuki
krem czekoladowy 1 opakowanie
cukierki czekoladowe 3 sztuki
czekolada mleczna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretkowy deser

Galaretkę czerwoną i zieloną rozpuścić oddzielnie. Przygotować foremki. Gdy galaretka ostygnie wlać niewielką ilość do foremek i ułożyć cukierki czekoladowe. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Czekoladę potarkować i dodać do galaretki w foremkach. Ponownie wlać odrobinę galaretki zielonej. Krem rozrobić według przepisu na opakowaniu. Krem wyłożyć workiem cukierniczym do foremek i zalać czerwoną galaretką. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia a następnie wyjąć z foremek i udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 23.11.2013 22:42
Ładnie wygląda deser.
Renata22 23.11.2013 21:18
jaki ładny!
everay 23.11.2013 21:05
kolorowo kolorowo:)
bietka 23.11.2013 21:00
ładnie się prezentuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak