Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki mocno czekoladowe

4.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Babeczki mocno czekoladowe to prawdziwa uczta dla fanów słodkości. Jak je przygotować? 

Składniki:

Ciasto (na ok. 12 muffinek)

mąka pszenna 1,5 szklanki
cukier 3/4 szklanki
olej 1/3 szklanki
jajko 2 sztuki
jogurt naturalny 250 ml
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
kakao 3 łyżki

Nadzienie:

czekolada mleczna 1 tabliczka

Dodatkowo:

krem czekoladowy
draże kolorowe

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki mocno czekoladowe

Babeczki mocno czekoladowe z kremem to deser wymarzony deser dla najmłodszych. Dodatek czekolady do środka powoduje, że są wilgotne w środku. A do tego ten krem czekoladowy na wierzchu. Pychota!

Koniecznie udekorujcie babeczko mocno czekoladowe wg własnego uznania. Wtedy poza podniebieniem, będą cieszyć też oko :)

Czekoladowe mufinki z czekoladowym wnętrzem, kremem czekoladowym oraz kolorowymi drażetkami czekoladowymi. Prosto mówiąc obłędnie czekoladowe.

Ciasto:

Wszystkie składniki zmiksować lub połączyć dokładnie łyżką. Na dno papilotek/foremek wlewać porcję ciasta, dodać po 1 kostce czekolady. Piec muffinki ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. Ostudzić.

Krem czekoladowy przełożyć do szprycy lub rękawa cukierniczego, udekorować wierzch każdej muffinki. Na kremie ułożyć kolorowe groszki.

Wypróbuj też innych naszych przepisów na pyszne desery:

- Babeczki mikołajkowe

- Babeczki na dzień babci i dziadka

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak