Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretkowo budyniowe grzybki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kompot truskawkowy 1 litr
kompot brzoskwiniowy 1 litr
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczka
budyń śmietankowy 1 szt
mleko 2% 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: galaretkowo budyniowe grzybki

kompot truskawkowy brzoskwiniowy gotujemy dodajemy do niego rozpuszczoną gorącej wodzie żelatynę dwie łyżki na pół litra kompotu aby ładnie nam szybko zsiadła budyń robimy według instrukcji na opakowaniu galaretke wlewamy do naczynia gdy zsiądzie dodaj budyń, jeżeli nie masz odpowiednich misiaczek możesz zrobić to w małych miseczkach bulionówkach na początek dodajesz galaretkę gdy będziesz twarda natura wylewać budyń

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 21.03.2015 14:05
super deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak