galaretkowo budyniowe grzybki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kompot truskawkowy

    1 litr
  • kompot brzoskwiniowy

    1 litr
  • żelatyna

    4 łyżeczka
  • budyń śmietankowy

    1 szt
  • mleko 2 %

    0,5 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kompot truskawkowy brzoskwiniowy gotujemy dodajemy do niego rozpuszczoną gorącej wodzie żelatynę dwie łyżki na pół litra kompotu aby ładnie nam szybko zsiadła budyń robimy według instrukcji na opakowaniu galaretke wlewamy do naczynia gdy zsiądzie dodaj budyń, jeżeli nie masz odpowiednich misiaczek możesz zrobić to w małych miseczkach bulionówkach na początek dodajesz galaretkę gdy będziesz twarda natura wylewać budyń

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aleksandra/Olcia 21.03.2015 14:05
super deserek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat