Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretkowiec z budyniem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 4 łyżki
woda letnia 4 łyżki
jajko 4 sztuki
cukier drobny 3/4 szklanki
budyń śmietankowy 1 opakowanie
sól 1 szczypta
mąka ziemniaczana 3 łyżki
galaretka wiśniowa 1 szt.
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretkowiec z budyniem

Budyń i galaretkę przyrządzamy wedle przepisu na opakowaniach. Białka odzdzielamy od żółtek. Białka wlewamy do miski, dodajemy sól, wode i ubijamy na sztywną pianę. do piany dodajemy żółtka i mieszamy. Potem dodajemy mąki wymieszane z sodą. Całość mieszamy. Ciasto wylewamy na prostokątną blachę i pieczemy w 180 stopniach ok. 15 minut. Kroimy ostudzone i przekladamy tężejącą galaretką, smarujemy budyniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 18.05.2014 20:22
fajny deser
Jodaj 14.05.2014 09:42
pyszne ciasto :)
ben-ka 18.01.2014 09:51
Podoba mi się ten przepis.
Renata22 08.07.2013 20:06
Ale fajne ciacho! Podoba mi się;)
fotoviderek 23.06.2013 12:27
Świetny pomysł :)
monisia1977 22.06.2013 11:43
fajne ciacho
lara 22.06.2013 11:26
proste i pyszne
Mniam 22.06.2013 09:43
Smacznie się zapowiada.
Papryczka 21.06.2013 20:43
bardzo fajny
Marta11 21.06.2013 20:26
wyglada super
Megg 21.06.2013 19:54
super pyszne ciacho
Pomocnik 21.06.2013 18:42
pyszne ciasto
Sylwia26 21.06.2013 18:37
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak