Galaretkowiec z budyniem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    4 łyżki
  • woda letnia

    4 łyżki
  • jajka

    4 sztuki
  • cukier drobny

    3/4 szklanki
  • budyń śmietankowy

    1 opakowanie
  • sól

    1 szczypta
  • mąka ziemniaczana

    3 łyżki
  • galaretka wiśniowa

    1 szt.
  • soda oczyszczona

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Budyń i galaretkę przyrządzamy wedle przepisu na opakowaniach. Białka odzdzielamy od żółtek. Białka wlewamy do miski, dodajemy sól, wode i ubijamy na sztywną pianę. do piany dodajemy żółtka i mieszamy. Potem dodajemy mąki wymieszane z sodą. Całość mieszamy. Ciasto wylewamy na prostokątną blachę i pieczemy w 180 stopniach ok. 15 minut. Kroimy ostudzone i przekladamy tężejącą galaretką, smarujemy budyniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tomek18 18.05.2014 20:22
fajny deser
Jodaj 14.05.2014 09:42
pyszne ciasto :)
ben-ka 18.01.2014 09:51
Podoba mi się ten przepis.
Renata22 08.07.2013 20:06
Ale fajne ciacho! Podoba mi się;)
fotoviderek 23.06.2013 12:27
Świetny pomysł :)
monisia1977 22.06.2013 11:43
fajne ciacho
lara 22.06.2013 11:26
proste i pyszne
Mniam 22.06.2013 09:43
Smacznie się zapowiada.
Papryczka 21.06.2013 20:43
bardzo fajny
Marta11 21.06.2013 20:26
wyglada super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat