Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
biszkopty okrągłe
1 opakowanie -
galaretka brzoskwiniowa
1 opakowanie -
budyń waniliowy
1 opakowanie -
masło
125 gram -
śmietana kremowa 30% lub 36%
1 szklanka -
cukier
0,5 szklanki -
brzoskwinie w puszce
1 puszka -
mleko 2%
1,5 szklanki -
galaretka truskawkowa
1 szt.
Sposób przygotowania
2. zrób budyń z 1,5 szklanki mleka (około 340ml)
3. odstaw budyń z gazu i niech chwilkę ochłonie. Do budyniu dodaj pół kostki masła i wsyp proszek galaretki truskawkowej, dodaj trochę cukru do smaku. Wymieszaj dokładnie. Odstaw żeby ostudziło się jeszcze bardziej.
4 Zrób galaretkę brzoskwiniową i odstaw żeby się schłodziła, pilnuj żeby do końca nie zastygła !!!
5. Brzoskwinie pokrój w kostkę.
6. Na biszkopty wylej masę budyniową, wyłóż brzoskwinie, zalej zimną galaretką i daj do lodówki aż galaretka całkowicie stężeje.
7. Ubij pianę z pół szklanki cukru i śmietany kremówki i daj na ciasto.
8. Udekoruj truskawkami!
Smacznego!
Komentarze (25)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (15)