Galaretkowiec biszkopcik

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biszkopty okrągłe

    1 opakowanie
  • galaretka brzoskwiniowa

    1 opakowanie
  • budyń waniliowy

    1 opakowanie
  • masło

    125 gram
  • śmietana kremowa 30% lub 36%

    1 szklanka
  • cukier

    0,5 szklanki
  • brzoskwinie w puszce

    1 puszka
  • mleko 2 %

    1,5 szklanki
  • galaretka truskawkowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. biszkopty wyłóż na blaszkę (małą, ja mam taką 25 cm na 15cm)
2. zrób budyń z 1,5 szklanki mleka (około 340ml)
3. odstaw budyń z gazu i niech chwilkę ochłonie. Do budyniu dodaj pół kostki masła i wsyp proszek galaretki truskawkowej, dodaj trochę cukru do smaku. Wymieszaj dokładnie. Odstaw żeby ostudziło się jeszcze bardziej.
4 Zrób galaretkę brzoskwiniową i odstaw żeby się schłodziła, pilnuj żeby do końca nie zastygła !!!
5. Brzoskwinie pokrój w kostkę.
6. Na biszkopty wylej masę budyniową, wyłóż brzoskwinie, zalej zimną galaretką i daj do lodówki aż galaretka całkowicie stężeje.
7. Ubij pianę z pół szklanki cukru i śmietany kremówki i daj na ciasto.
8. Udekoruj truskawkami!

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszkalider 18.02.2013 14:27
rewelacja
alaaa 16.02.2013 18:36
kolorowo i słodko tak lubię
gacopierz23 07.01.2013 08:09
w sam raz dla mnie
rutynka 03.09.2012 14:25
super
paula99926 28.08.2012 07:15
wyglądają super :)
Kas2 21.07.2012 15:22
ale pozytywne kolory. mniam
MagdaXXX 17.07.2012 18:33
ślicznie wygląda
Anna133 13.07.2012 21:33
idealne na nasze upały :)
Monika63 13.07.2012 08:54
fajny pomysł
Dorota37 03.07.2012 20:56
Pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat