Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretkowiec

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1/2 op
galaretka fioletowa 1/2 op
galaretka czerwona 1/2 op
galaretka agrestowa 1/2 op
galaretka pomarańczowa 1/2 op
galaretka cytrynowa 1 op
galaretka niebieska 1 op
śmietana 30% 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretkowiec

Każdą w czterech galaretek: zieloną, czerwoną, pomarańczową i fioletową rozpuszczamy w 200 ml wrzącej wody. Galaretki wylewamy na płaskie naczynia i odstawiamy do stężenia. Stężone galaretki kroimy w kostkę. Dno tortownicy (śr. 22cm) wykładamy biszkoptami. Żółtą galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku. Odstawiamy do przestudzenia. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy tężejącą żółtą galaretkę i razem miksujemy. Do masy dodajemy pokrojone w kostkę galaretki. Mieszamy. Masę wykładamy na tortownicę. Wyrównujemy i odstawiamy do stężenia. Galaretkę niebieską rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzątku. Studzimy. Tężejącą galaretkę wylewamy na wierzch ciasta. Ciasto wkładamy na 2 godziny do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 22.03.2015 17:08
uwielbiam ten deser
caralajna 22.03.2015 16:46
lubię kolorowe desery :)
tytka 22.03.2015 14:26
piękne kolorki
mirosława4 22.03.2015 14:25
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak