Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretko - borówko - biszkoptowiec Zewy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 150 g
śmietana 18 proc 1 szk gęsta
borówka amerykańska 2 szk
galaretka cytrynowa 1 op
woda gorąca 500 ml przegotowanej

Porada

( Można użyć inne owoce np. maliny, truskawki czy jagody )

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretko - borówko - biszkoptowiec Zewy


Galaretkę rozpuścić w gorącej i przegotowanej wodzie i zostawić do lekkiego stężenia.
Każdy biszkopt maczać w śmietanie i układać w tortownicy u średnicy 23 cm ( można użyć podwójnej ilości biszkoptów i śmietany i ułożyć dwie warstwy ciastek ).
Na pokryte śmietaną biszkopty rozłożyć borówki i zalać tężejącą galaretką.
Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 11.04.2016 17:13
Dziękuję :)
olkaaa 11.04.2016 08:57
wygląda ciekawie
Barbara13 10.04.2016 22:08
A u Ciebie jak zwykle pysznie !
Monika-twin 10.04.2016 21:03
Smacznie wygląda.
Beatris 10.04.2016 19:48
Z chęcią zjadłabym kawałeczek, pycha:)
Urszula Świeca 10.04.2016 17:55
Świetny deser:)
ben-ka 10.04.2016 17:34
Lubię takie deserki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak