galaretki z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    400 g
  • marchew

  • kukurydza w puszce

    4 łyżki
  • groszek konserwowy

    4 łyżki
  • natka pietruszki

  • sól, pieprz

  • żelatyna

  • bulion warzywny

    2 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

żelatynę namoczyć w 100 ml zimnej wody.zagotować 5 szkl. wody,dodać marchew pokrojoną w plasterki,kostki rosołowe i filety.gotować 20-25 min.wyjąc marchew i filety,mięso pokroić na kawałki.pozostały z gotowania wywar dokładnie odcedzić i rozpuścić w nim żelatynę.doprawić solą i pieprzem.w małych miseczkach układać dekoracyjnie plasterki jajka,marchewki,kukurydzę,groszek,listki natki oraz kawałki mięsa.zalać delikatną galaretką.pozostawić do zastygnięcia w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 11.08.2013 16:51
bardzo dobre, lubię
Justyna87 09.03.2012 22:26
a ja lubię zjeść zwłaszcza z octem
caroline1983 13.02.2011 21:30
Lubie sobie je czasami zrobic

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat