Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka żurawinowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurawina suszona 25 dag
cukier 1/2 szklanki
woda 2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka żurawinowa

Wykonanie:
Żurawinę zalać dwoma szklankami wody, ugotować i lekko poddusić lub przetrzeć. Następnie wsypać cukier, wymieszać, dodać żelatynę rozpuszczoną w gorącej wodzie i całość zagotować. Przelać do ozdobnych miseczek i pozostawić w chłodnym miejscu do zastygnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

naturalnablondynka
naturalnablondynka 21.08.2015 11:52
uwielbiam garaletki żurawinowe zrobiłam ją wczoraj i dzięki tobie kasiu smacznego
Grazyna0211 30.06.2015 16:52
smaczny deser
mirosława4 29.06.2015 20:39
zapewne by nam smakowała
IZABELA29 29.06.2015 19:43
musi byc pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak