Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka ze świeżych malin

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok malinowy litr
cukier 400 gr
żelfix 1 szt
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka ze świeżych malin

Wyciśnięty świeży sok z malin wymieszać z żelfixem. Postawić na gaz i zagotować stale mieszając. Po zagotowaniu wsypać cukier, wymieszać i gotować aż zacznie gęstnieć. Dodać sok z cytryny i gorącą galaretkę wlewać do wyparzonych słoiczków. Zakręcić i pasteryzować 10 minut . Przenieść w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak