galaretka z truskawkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka truskawkowa

    1 szt.
  • truskawki

    250 g
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki umyć, oderwać szypułki, przekrajać na pół i układać w salaterkach. Galaretkę i 1 łyżeczkę żelatyny rozpuścić w 500 ml wrzacej wody, gdy przestygnie zalać nią truskawki, wstawić do lodówki aż stężeje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 04.05.2012 14:07
truskaweczki pycha
anja3107 07.11.2011 10:50
smaczna
Jaheira11 15.08.2011 13:28
rewelacja
kriso 09.04.2011 08:50
szybki deserek
accee 08.04.2011 22:46
Palce lizać
bejciu24 08.04.2011 21:03
takie deserki toja lubię!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat