Galaretka z puszkiem śmietankowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka wiśniowa

    1 szt
  • poziomki

    20 szt
  • brzoskwinie

    1 szt
  • czekolada gorzka

    2 kostki
  • śmietanka

    1 śnieżka w proszku
  • mleko 2%

    1 szkl
  • laska wanilii

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuszczamy wg przepisu, studzimy. Poziomki myjemy i wrzucamy do tężejącej galaretki. Brzoskwinie kroimy w kostkę i dokładamy do galaretki. Zostawiamy do stężenia. Śmietankę ubijamy razem z mlekiem i ziarenkami wanilii. Wykładamy na galaretkę. Posypujemy startą czekoladą. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat