Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

galaretka z porzeczek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka
30 dag
cukier
6 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 dag
Sklep Prymat
śmietana
1/2 szklanki
cukier puder
1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka z porzeczek

Namoczyć żelatynę. Owoce umyć, osączyć na sitku. Przetrzeć je lub zmiksować. Dwie szklani wody ugotować i dodać cukru. Następnie dać uprzednio namoczona żelatynę. Wszystko przestudzić i wymieszać w papką owocową. Przełożyć do salaterek i włożyć do lodówki na 30 minut. Podawać z bitą śmietana i posypywać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 23.05.2012 07:12
musi być dobra :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak