galaretka z porzeczek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka

    30 dag
  • cukier

    6 łyżek
  • żelatyna

    2 dag
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • cukier puder

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Namoczyć żelatynę. Owoce umyć, osączyć na sitku. Przetrzeć je lub zmiksować. Dwie szklani wody ugotować i dodać cukru. Następnie dać uprzednio namoczona żelatynę. Wszystko przestudzić i wymieszać w papką owocową. Przełożyć do salaterek i włożyć do lodówki na 30 minut. Podawać z bitą śmietana i posypywać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pioge7 23.05.2012 07:12
musi być dobra :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat