Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka z porzeczek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka 30 dag
cukier 6 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 dag
śmietana 1/2 szklanki
cukier puder 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka z porzeczek

Namoczyć żelatynę. Owoce umyć, osączyć na sitku. Przetrzeć je lub zmiksować. Dwie szklani wody ugotować i dodać cukru. Następnie dać uprzednio namoczona żelatynę. Wszystko przestudzić i wymieszać w papką owocową. Przełożyć do salaterek i włożyć do lodówki na 30 minut. Podawać z bitą śmietana i posypywać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 23.05.2012 07:12
musi być dobra :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak