Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z mleka i żółtek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3 szklanki
żółtko jajek 2 sztuki
cukier 3 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z mleka i żółtek

Namoczoną wcześniej w zimnej wodzie żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, zagotować. Żółtka utrzeć z cukrem. Mleko przegotować, ostudzić, połączyć z żółtkami, dodać cukier waniliowy, rozpuszczoną żelatynę i wymieszać. Odstawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak