Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z mięsem

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kura lub kurczak 1 mała
Ziele angielskie całe Prymat kilka ziaren
Pieprz czarny ziarnisty Prymat kilka ziaren
włoszczyzna 150 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 op
sok z cytryny
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z mięsem

Kroki postępowania

1
Kurczaka po porcjować wrzucić do garnka , dodać ziarna pieprzu i ziela angielskiego , liście laurowe i zalać osolonym wrzątkiem. Gotować ok 3 h.
Krok 1 - Galaretka z  mięsem  foto
2
Warzywa obrać i pokroić na plasterki, wrzucić do mięsa ok 30 minut przed końcem gotowania. Gdy warzywa trochę zmiękną i mięso będzie miękkie , zdjąć z ognia i ostudzić całość w rosole.
Krok 2 - Galaretka z  mięsem  foto
3
Mięso odcedzić z rosołu i obrać ze skóry i pokroić na paseczki.
Krok 3 - Galaretka z  mięsem  foto
4
Żelatynę namoczyć w 1 szklance zimnej wody, gdy spęcznieje dodać do rosołu, moment zagotować doprawić cukrem i sokiem z cytryny i pieprzem. Dno półmisek zalać cienką warstwą krzepnącej galaretki, gdy zastygnie ułożyć plasterek marchewki , kawałki mięsa
Krok 4 - Galaretka z  mięsem  foto
5
Gdy pierwsza warstwa galaretki zastygnie zalać kolejną . Wstawić do lodówki.
Krok 5 - Galaretka z  mięsem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 15.01.2017 17:08
bardzo dobra
Urszula Świeca 15.01.2017 16:26
Moje smaki.))
2milutka 15.01.2017 13:54
klasyka która jest smaczna
Marta1986 15.01.2017 13:46
apetycznie wygląda
w mojej kuchni 15.01.2017 13:17
bardzo lubię takie galaretki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak