Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z mascarpone

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ananas w puszce
mascarpone pół opakowania
śmietana kremówka 100ml
sok jabłkowy 400ml
POSYPKA
galaretka cytrynowa

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z mascarpone

Kroki postępowania

1
Owoce odsączyć z zalewy i umieścić w pucharkach. Sok zagotować i w gorącym rozpuścić galaretkę. Przestudzić chwilę i zalać owoce. Gdy galaretka będzie zimna, schować pucharki do lodówki.
Krok 1 - Galaretka z mascarpone foto
2
Kremówkę ubić na sztywno, dodać cukru (wg gustu, ok. 2 łyżek) i mascarpone. Całość wymieszać. Nałożyć łyżką porcje do każdego pucharka.
Krok 2 - Galaretka z mascarpone foto
3
Posypać kolorową posypką i płatkami czekolady.
Krok 3 - Galaretka z mascarpone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 24.03.2013 13:33
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak