Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z granatów

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

granat 12 szt
cukier 100 g
sok z cytryny 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżeczek
serek homogenizowany 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z granatów

10 granatów przekroić na ćwiartki ,wyłuskać pestki. Umieścić w rondlu ,zalać wodą (200 ml) ,sokiem z cytryny ,wsypać cukier. Doprowadzić do wrzenia ,gotować 15 min ,zdjąć z ognia ,dodać rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatynę. Dokładnie wymieszać. Ostudzić galaretkę i przelać do pucharków (6). Serek roztrzepać ,by był puszysty. Pozostałe granaty podzielić na ćwiartki i wyjąć pestki. Pucharki napełnić masą serową ,posypać pestkami granatu. Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 30.10.2014 18:07
świetnie wygląda- chcę takie
dagita 29.10.2014 20:58
Dla mnie idealny deser :)
Christopher 29.10.2014 20:55
Piękna ekspozycja.
Monika-twin 29.10.2014 19:15
fajny przepis
Pani Domu 29.10.2014 18:53
pięknie wygląda
caralajna 29.10.2014 16:27
bardzo fajny pomysł i podanie w tych kieliszkach wygląda świetnie
Gabi44 29.10.2014 15:53
Wygląda cudnie, tylko te pesteczki w galaretce , mnie będą niestety przeszkadzały.
Ania321 29.10.2014 14:10
ciekawy przepis
erym 29.10.2014 13:10
ale to wyglada, niesamowicie!
Gracer 29.10.2014 13:01
super na deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak