Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

galaretka z głowy wieprzowej

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

głowa wieprzowa
1 sztuka
marchew
1 sztuka
cebula
1 sztuka
korniszon
5 sztuk
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka z głowy wieprzowej

Głowiznę dobrze umyć i sparzyć, zalać w dużym garnku gorącą wodą i gotować ok. 2 godz. Na 30 min przed końcem gotowania dodać obraną marchew, cebulę, liść laurowy, sól i pieprz. Gdy mięso z łatwością odchodzi od kości, przerwać gotowanie, mięso ostudzić, usunąć kości i pokrajać w kostkę. Włożyć do salaterek razem z pokrajaną na talarki marchwią i korniszonami. Wywar przecedzić i zalać nim przygotowane mięso. Wstawić do lodówki. Podawać z cienkimi plasterkami cebuli skropionej octem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak