Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z czerwonej porzeczki

3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerwona porzeczka 1 kg
cukier 70 dag
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z czerwonej porzeczki

Kroki postępowania

1
Porzeczkę przebieramy z liści i łodyżek,myjemy osączamy na durszlaku wsypujemy do garnka z grubym dnem,wsypujemy cukier ,
Krok 1 - Galaretka z czerwonej porzeczki foto
2
mieszamy i gotujemy przez około 2 godzin na najmniejszej mocy palnika bez pokrywki aż galaretka nabierze konsystencji kisielu, dodając sok z cytryny -porzeczki zawierają w sobie dużo pektyn nie ma potrzeby stosowania żadnych żelfiksów i ulepszaczy. Można w trakcie gotowania zmiksować owoce blenderem jeśli ktoś chce otrzymać gładki mus owocowy.
Krok 2 - Galaretka z czerwonej porzeczki foto
3
Gotową galaretkę przelewamy do wyparzonych suchych słoiczków zakręcamy odwracamy do góry dnem i okręcamy w koc.Na drugi dzień wynosimy do spiżarki.
Krok 3 - Galaretka z czerwonej porzeczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 30.07.2014 12:40
pyszne na śniadanko
barbara11561 28.07.2014 16:38
pyszne zapasy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak