Galaretka z czerwonego wina .

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    3 łyżki
  • skórka z pomarańczy i cytryny

  • sok z cytryny

    2 sztuki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3,5 łyżeczki
  • wino czerwone wytrawne

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę zalać kilkoma łyżkami zimnej wody,1 szklankę wody zagotować z cukrem i skórką otartą z dokładnie umytych cytryn i pomarańczy (ok.1 łyżeczki).Gdy zawrze,dodać żelatynę,zamieszać,ponownie zagotować ,odstawić,wymieszać z winem,dodać przecedzony przez sito sok z cytryn.Przygotowanyno płyn wlać do salaterki i pozostawić w lodówce do zastygnięcia.Podawać z dodatkiem bitej śmietany.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat