Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Galaretka z czerwonego wina .

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier
3 łyżki
skórka z pomarańczy i cytryny
sok z cytryny
2 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat
3,5 łyżeczki
Sklep Prymat
wino czerwone wytrawne
2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z czerwonego wina .

Żelatynę zalać kilkoma łyżkami zimnej wody,1 szklankę wody zagotować z cukrem i skórką otartą z dokładnie umytych cytryn i pomarańczy (ok.1 łyżeczki).Gdy zawrze,dodać żelatynę,zamieszać,ponownie zagotować ,odstawić,wymieszać z winem,dodać przecedzony przez sito sok z cytryn.Przygotowanyno płyn wlać do salaterki i pozostawić w lodówce do zastygnięcia.Podawać z dodatkiem bitej śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak