Galaretka warzywna

Galaretka warzywna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1szt
  • groszek zielony

    puszka
  • marchew

    4szt
  • jaja

    5szt
  • pietruszka zielona

    kilka sztuk
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    torebka
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • sól

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Galaretka warzywna

Kurczaka zalej 1 l wody, zagotuj. Dodaj marchewkę, ziele, liść laurowy, sól.Gotuj na małym ogniu do miękkości. Żelatynę namocz w 6 łyżkach przegotowanej zimnej wody. Wyjmij mięso i marchewkę, wywar przecedź. Napęczniałą żelatynę dodaj do gorącego wywaru, wymieszaj, ostudź.Mięso i marchew pokrój na małe kawałki. Do kubeczków (może być po jogurtach) na dno wrzuć groszek odcedzony, ugotowane i pokrojone jaja,marchewkę i mięso. Zalej wywarem. Wstaw do lodówki aby stężało.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat