Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka twarożkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twarożek 400 g
majonez 1 szkl.
ogórek
ogórek konserwowy Smak 6 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
sól
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyzka
bulion drobiowy 3-4 łyżki
papryka czerwona
papryka żółta

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka twarożkowa

Papryki,ogórek świeży pokrój w drobną kostkę.A korniszony w cienkie plasterki.Zelatynę namocz w 4 lyzkach zimnej wody.Kiedy napęcznieje,podgrzej,aż się rozpuści.Serek homogenizowany dokładnie wymieszaj z ziołami i pieprzem ,sola i majonezem.Dodaj pokrojone papryki i ogórki i przestudzoną żelatynę.Wymieszaj.Dopraw do smaku i do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak