Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka truskawkowa z migdałami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki 1/2 kg
cukier 4 łyżki
migdały 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
cukier puder 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka truskawkowa z migdałami

Wykonanie:
Żelatynę wymieszać z zimną wodą, odstawić na chwilę a w międzyczasie umyć truskawki, obrać z szypułek i posypać dwoma łyżkami cukru. Zagotować jedną szklankę wody z pozostałym cukrem i żelatyną. Truskawki zmiksować i wymieszać z przygotowanym płynem z żelatyną. Pucharki wypłukać zimną wodą, Posypać migdałami wymieszanymi z jedną łyżką cukru pudru i wlać przestudzoną galaretkę. Wstawić do lodówki i przed podaniem wyłożyć na półmisek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noninka77 24.05.2014 20:16
wspaniały :)
Aleksandra/Olcia 24.05.2014 12:16
super ddeser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak