Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka pomarańczowa z agar-agar

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok pomarańczowy 2,5 szklanki
agar-agar 1 łyżeczka
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka pomarańczowa z agar-agar

agar-agar rozpuszczam dokładnie w soku ( 1,5 szklanki) i dodaję cukier. Podgrzewam powoli na wolnym ogniu, aż agar-agar zupełnie się rozpuści (nie zagotowuję ). Studzę. Dodaję szklankę soku pomarańczowego. Wlewam deser do salaterek, odstawiam do stężenia w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 20.08.2012 12:41
pycha
sznycel 17.08.2012 19:22
agar-agar kupuje w aptece

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak