galaretka pomarańczowa z agar-agar

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok pomarańczowy

    2,5 szklanki
  • agar-agar

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

agar-agar rozpuszczam dokładnie w soku ( 1,5 szklanki) i dodaję cukier. Podgrzewam powoli na wolnym ogniu, aż agar-agar zupełnie się rozpuści (nie zagotowuję ). Studzę. Dodaję szklankę soku pomarańczowego. Wlewam deser do salaterek, odstawiam do stężenia w chłodnym miejscu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 20.08.2012 12:41
pycha
sznycel 17.08.2012 19:22
agar-agar kupuje w aptece

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat