Galaretka piankowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka jaj

    2 szt
  • galaretka

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuścic w szklance wody i ostudzic tak aby była o konsystencji surowego białka jajka czyli leciutko ścięta. Białka ubic na sztywna pianę i delikatnie ale bardzo dokładnie wymieszac z galaretką. Rozłożyc do salaterek i odstawic do lodówki do całkowitego stężenia. Udekorowac owocami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eli82 31.05.2011 17:29
rewelacja
aeksandra 03.11.2010 13:36
muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat