Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka orzechowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 1/2 szklanki
orzechy włoskie 1/2 szklanki/mielonych
cukier 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3-4 łyżeczki
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka orzechowa

Wykonanie:
Mleko ugotować i ostudzić. Żelatynę zalać 5 łyżkami gorącej wody i rozpuścić. Orzechy rozetrzeć z jajkiem i cukrem, wlać mleko rozmieszane z żelatyną i zmiksować. Następnie przelać do szklanych pucharków i odstawić w chłodne miejsce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola91 09.12.2015 22:03
Doskonały pomysł :D
2milutka 09.12.2015 20:36
ciekawa jestem smaku
ilka01 09.12.2015 19:57
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak